Benvinguts/des! Nosaltres som la Berta Escoda, la Mireia Estivill, l'Ariadna Beltrán, la Cristina Garcia i la Laia Figuerola. Estudiem 1r del grau d'Educació Primaria i Infantil a la URV.

Si ets curiós amb el món que t'envolta, aquest serà el teu blog.

Traductor

English plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Dutch películas un link Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

lunes, 7 de noviembre de 2011

Quan comencem a ser curiosos?

Hola curiosos i curioses!

El fet de ser curiós és quelcom que d'alguna manera tots i totes som des del mateix moment en que neixem i som capaços de ser-ho.

Un acte curiós es podria definir, des del moment en que un nadó es posa qualsevol cosa que troba a la boca fins al moment en que una persona llegeix un llibre el qual, pel seu titol o pel que sap d'ell, aquest li desperta certa curiositat per conèixer de que tracta.

Però, relament es pot medir el moment exacte en que una persona és o comença a ser curiosa? Doncs la veritat és que és molt díficil.

Realment a vegades tots nosaltres em sigut curiosos no perquè volguessim realment saber o conèixer la cosa que ens encurioseix, sinò que sencillament ho som per costum, com a quelcom natural. Com a exemple d'aquest fet hi podriem posar l'acte en que els nens d'una determinada edat prenen el costum de preguntar el perquè de tot allò que passa al seu voltant. No crec que això passi perquè els nens realment vulguin saber el perquè de tot el que l'hi diuen, segurament d'una gran majoria si però no de tot, sinò que arriba un punt en que el nen preguntar pel simple motiu de preguntar. Amb això no vull dir que en aquell moment no siguem curiosos sinò que hi ha determinats moment en que ho som però que més que ser-ho conscièntment o som a causa d'una mena d'instint natural.

Aquest fet segurament és el que es veu més clar en els animal. Un exemple n'és el títol del nostre blog, La curiositat va matar al gat?. És una frase que tothom conèix i que realment plasma el fet de que no només nosaltres som curiosos i curioses sinò que és quelcom que forma part de la nostra banda més animal i que, volguem o no, per sort o per desgràcia -això ja depèn de l'opinió de cadascú-, sempre seguirem sent curiosos!

Per acabar us deixem amb una frase de Walter Elias Disney, creador de les pel·lícules de Walt Disney:


"En este lugar perdemos demasiado tiempo mirando hacia atrás, Camina hacia el futuro, abriendo nuevas puertas y probando cosas nuevas, se curioso... porque nuestra curiosidad siempre nos conduce por nuevos caminos."

4 comentarios:

  1. Ser curiós forma part de nosaltres mateixos! Sempre tenim ganes de saber més, sempre tenim aquella curiositat, aquell pesigolleig dins nostre que ens fa sentir-nos encuriosits per alguna cosa!

    ResponderEliminar
  2. M'encanta aquesta paraula, la curiositat, és una cosa tan simple.. però a la vegada tan gran, que ens desperta l'interès, que gràcies a ella descobrim, ens obrim el món, gràcies a ella aprenem i encara som més curiosos, perquè la curiositat com moltes de les paraules que estem treballant als nostres blogs, son un punt clau en les nostres vides, em sembla que ara encara seré una mica més curiosa cada dia :)

    Anna

    ResponderEliminar
  3. Siguem curiosos/es i sortim al carrer ha descobrir tot allò que ens envolta, segur que descobrirem que hi havien coses i llocs meravellosos que desconeixiem. Siguem curiosos i intentem saber més i no conformar-nos amb el primer que ens diuen.
    Sigueu feliços! :)

    ResponderEliminar
  4. Ens agrada molt que gràcies al nostre blog decidiu ser una mica més curiosos!
    Esperem que en la vostra vida la curiositat us porti en grans llocs i que, fins i tot, gràcies a ella triomfeu en la vida!

    Sigueu curiosos! :)

    ResponderEliminar