Benvinguts/des! Nosaltres som la Berta Escoda, la Mireia Estivill, l'Ariadna Beltrán, la Cristina Garcia i la Laia Figuerola. Estudiem 1r del grau d'Educació Primaria i Infantil a la URV.

Si ets curiós amb el món que t'envolta, aquest serà el teu blog.

Traductor

English plantillas curriculums vitae French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Dutch películas un link Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

viernes, 4 de noviembre de 2011

Què és la curiositat?

Quan sentim la paraula curiositat se’ns passen moltes coses pel cap: refranys, cançons, personatges associats amb algun tipus de descobriment inesperat... Però segurament el primer que ens ve al cap és el sentiment de conèixer quelcom ocult i el sentiment de descobrir-ho fent qualsevol cosa.
Tal com diu la seva descripció a la Viquipèdia: “La curiositat és qualsevol comportament inquisitiu natural, evident per l'observació en moltes espècies animals, i és l'aspecte emocional en éssers vius que engendra l'exploració, la investigació, i l'aprenentatge.”


La curiositat, creiem, que és el primer pas de l’aprenentatge, és allò que ens mou, el que ens impulsa per a conèixer, investigar el que ens interessa i ens desperta aquest sentiment.
Aquest, és el que va impulsar a molts personatges famosos a fer els seus descobriments, com Cristòfor Colom, Fernando de Magallanes entre d’altres que en les següents entrades tindrem l’oportunitat de conèixer-ne alguns.
També creiem que si aprenem de quelcom que ens ha interessat, ens serà molt més fàcil de recordar.


De curiositat, n’hi ha de molts tipus, tenim la curiositat d’aprendre les coses més nobles del planeta, però alhora també som curiosos en les coses no tant nobles. D’aquesta curiositat s’anomena Curiositat mòrbida: quan investiguem o coneixem quelcom sobre la mort o la violència. No us ha passat mai trobar-vos pel carrer amb un accident i quedar-se mirant per saber què ha passat?
Doncs aquesta, més totes les ganes que tenim a vegades de conèixer tots les xafarderies del nostre voltant, és la que hauríem de reprimir ja que com hem dit en l’entrada anterior, ens poden portar a uns límits no desitjats.


Us deixem una pàgina plena de curiositats per a què aprengueu més sobre petits detalls de la vida: Curiositats.cat




I també un vídeo molt curiós.



Vosaltres què faríeu?




La curiositat va matar el gat?

7 comentarios:

  1. Realment és un blog molt interessant. Ja teniu una nova seguidora. Seguiu així!

    ResponderEliminar
  2. Ens agrada tenir nous seguidors!
    Esperem que el que diem a les nostres entrades us serveixi d'alguna cosa a la vida :)

    Sigues curiós/a!

    ResponderEliminar
  3. Gràcies a la curiositat cada dia aprenem coses noves i precisament aquesta ens impulsa a descobrir i explorar coses del món que no coneixem i de ben segur que són molt interessants. Sense la curiositat, no aniriem enlloc.
    Bon blog noies;)

    ResponderEliminar
  4. Ens agrada molt la teva reflexió, i podem dir que la curiositat és el motor de l'aprenentatge!

    Gràcies pel teu comentari!

    ResponderEliminar
  5. Aquesta última frase que heu dit (la curiositat és el motor de l'aprenentatge) ens sembla la millor manera de definir el concepte! De veritat, ens ha agradat molt i a més a més ho compartim; sense curiositat no hi ha coneixement ni aprenentatge!

    ResponderEliminar
  6. Aquells que són més curiosos són els que realment descobreixen allò que s'amaga darrera de les coses, darrera de la realitat.

    ResponderEliminar
  7. Gràcies pels nous enfocaments i els nous punts de vista sobre la curiositat!

    Estem molt agraïdes! :)

    ResponderEliminar